Oversized t shirts zijn hot, maar hoe draag je ze eigenlijk?

Blog Oversized t shirts zijn hot, maar hoe draag je ze eigenlijk?

Het is heerlijk om op een luie zondagmiddag in een oversized t shirt favoriete serie te bingwatchen. Popcorn en wijntje bij de hand. Maar een trendy oversized t shirt kan ook heel goed als je de stad ingaat. Of naar je werk moet. Thuis maakt het allemaal niet zoveel uit, maar zodra je de straat opgaat is het wel belangrijk dat je oversized t shirts met stijl draagt. Het kan namelijk snel slobberig staan als je het verkeerd doet. In deze blog geven we je een paar slimme modetips die je kunt gebruiken om je outfit af te maken met oversized t shirts.

Lovely layers

Nu het wat kouder is, kun je met een oversized t shirt veel kanten op. Draag er bijvoorbeeld een longsleeve top of overhemd onder. Maar ook een kort spijkerjasje of bodystocking kunnen een spannend contrast vormen. Probeer wel strakke kledingstukken te combineren met je oversized t shirt. Draag bijvoorbeeld een skinny jeans met daaroverheen een uit de kluiten gewassen t shirt. Voor een sexy look trek je een kanten topje aan en laat je een schouder bloot. Laag op laag, strak op wijd, donker op kleur. Combineren in layers is een belangrijke oversized fashiontip.

Keep it casual

Soms is het leven heel simpel. Oversized t shirt lenen zich heel goed om van een alledaagse outfit iets bijzonders te maken. Draag bijvoorbeeld een wit shirt van een paar maten te groot boven een gescheurde skinny jeans en spierwitte sneakers. Een zwarte top maakt het helemaal af. Of je trekt een overmaats overhemd aan en houdt die om je middel bi elkaar met een dun ceintuur. Als het overhemd bijvoorbeeld een grijs streepje heeft kun je er zwarte enkellaarsjes bij aantrekken. Heel eighties! Meer looks kun je terug vinden op lookperfect.nl

Funky vintage

Oversized vintage t shirt van rockbands, festivals, frisdranken en motormerken zijn de bom! Die kun je vaak vinden in tweedehandswinkeltjes en op rommelmarkten. Maar we hebben nog een tip: Vraag je broers, vader, ooms of lover of ze nog oude t shirts hebben liggen die jij mag dragen. De kans is best groot dat je zo een paar mooie exemplaren aan je garderobe toe kunt voegen.

You go girl!

Bij oversized t shirts is het belangrijk om te overdrijven. Dus als je er een in de winkel koopt, koop hem dan echt veel te groot. Een beetje te groot is net niks. Dat geldt ook voor prints en kleuren. Stap uit je comfort zone en laat patronen volledig botsen door verschillende prints en kleuren te kiezen. In dat geval is het wel belangrijk dat je kleuren subtiel terug laat komen in de rest van je look. Bijvoorbeeld verschillende patronen en dan vergelijkbare kleuren terug laten komen in je sneakers. Wat je ook doet, draag het met zelfvertrouwen!

Recente berichten