Zakelijke ontmoeting in een andere setting

Blog Zakelijke ontmoeting in een andere setting

Regelmatig zakelijke meetings organiseren voor zakenrelaties en collega’s? Laten we realistisch zijn: de interesse hiervoor is er niet altijd. Dat heeft minder te maken met jouw bedrijf of de bijeenkomst zelf, maar eerder met de locatie. Je bedrijfslocatie is inmiddels wel bekend bij hen. Hierdoor neemt de aandacht snel af of haken zakenrelaties volledig af wanneer ze een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst, die door jou wordt georganiseerd. Probeer eens iets compleet anders en kies voor een andere locatie voor de zakelijke bijeenkomst. Wij weten eigenlijk wel zeker dat je achter veel meer voldoening zult halen uit de bijeenkomst.

De locatie

Kom je collega’s of relaties vanuit diverse regio’s van het land? Overweeg dan een centraal gelegen locatie die gemakkelijk bereikbaar is voor iedereen. Let op de beschikbaarheid van parkeergelegenheid en de nabijheid van een snelweg. Hoe zit het met de toegankelijkheid van het openbaar vervoer? Als je voor een centrale plek kiest, zoals Utrecht, heb je in ieder geval een ruime keuze uit verschillende locaties voor je zakelijke meeting.

Het voordeel van een andere locatie

Onderzoek toont aan dat een andere omgeving bijzonder inspirerend kan zijn en vaak leidt tot nieuwe inzichten. Vooral bij het organiseren van een bijeenkomst voor collega’s is het daarom waardevol om dit op een andere locatie te doen dan op kantoor. Even weg van de dagelijkse werkzaamheden en de bekende werkplek zorgt ervoor dat de focus veel scherper is op het doel van de meeting. Overweeg om een ruimte te huren in een conferentiecentrum of een hotel waar iedereen in de watten gelegd wordt. Af en toe genieten van lekker eten en drinken houdt de geest scherp. Wil je na afloop nog wat promotiemateriaal en leuke geschenken als aandenken geven? Stop deze dan in bedrukte tassen met het logo van het bedrijf.

Meeting in de buitenlucht

Tijdens een zakelijke ontmoeting hoef je echt niet beperkt te zijn tot een vergaderzaal met alleen maar aandacht voor een presentatie op een beamer. Kies daarom voor een locatie waar je ook de mogelijkheid hebt om naar buiten te gaan en te genieten van de natuurlijke omgeving. Dit kan een extra bron van inspiratie zijn. Plan een uitgebreide wandeling in, waarbij deelnemers aan de bijeenkomst ideeën kunnen uitwisselen in de natuur tijdens de wandeling. Voor deze gelegenheid kun je koeltassen met opdruk aanschaffen waarin ze lunchbenodigdheden kunnen meenemen. Zo hebben ze na afloop een tastbare herinnering aan deze ‘groene’ meeting. Wil je de dag helemaal compleet maken? Sluit de bijeenkomst af met een teambuildingactiviteit die aansluit bij het doel van de meeting. Denk aan een workshop of een sportieve activiteit zoals boogschieten. Een zakelijke ontmoeting in een andere omgeving zal op deze manier zeker een groot succes worden.

Recente berichten